Klart for ny Stikk UT! sesong!

StikkUt - Klikk for stort bildeI Nordmøre og Romsdal var mange av kommunenes Stikk UT!- kontakter med da friluftsrådet arrangerte oppstartsmøte i Batnfjorden forrige uke. - Vi gleder oss til nok en gang å invitere innbyggerne med på tur, samstemmer de og ønsker alle sammen riktig god tur i årets sesong! StikkUT

Forventningene og turgleden er til å ta og føle på når friluftsrådene i samarbeid med sine 27 kommuner mandag 1. mai lanserer oppstart av ny Stikk UT! - sesong! 521 turmål gir mange valgmuligheter og friluftsrådene oppfordrer turfolket til å ta seg tid til å nyte og ta vare på naturen vi ferdes i.

– Mange har nok store forventninger til årets sesong, spesielt håper nok mange på bedre vær og flere fine turdager enn i fjor, sier Liv Synnøve Hoel i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, som er prosjektleder for Stikk UT!.

– Engasjementet rundt Stikk UT! er enormt og vi er veldig stolte av at regionen vår troner øverst i landet når det gjelder å gå på tur. At så mange registrerer turene de går, gjør at vi kan satse enda mer på å gjøre gode turopplevelser tilgjengelig for flere, sier Hilde Ellingsæter i Sunnmøre friluftsråd, som er ansvarlig for Stikk UT! på Sunnmøre.

I årets kartbrosjyre, som i disse dager sendes til husstandene i regionen, inviterer friluftsrådene alle med ut på tur.

- Vi oppfordrer alle til å nyte turlivet litt ekstra denne sesongen; enten det er å gå på tur sammen med noen, spise en god matpakke på turen, lytte til fuglesang eller ta et bad i et fjellvann. Gode møter mellom mennesker og naturen fremmer helse og livskvalitet og vi tror at jo mer folk koser seg på tur jo mer lyst får de også til å gjøre en innsats for å ta vare på de verdifulle områdene vi ferdes i, sier Liv Synnøve Hoel.

– Vi ønsker å fremheve hvor viktig det er å ta hensyn, ha hunden i bånd og holde avstand til beitedyr. Å ferdes uten å etterlate spor, er også viktig; alle kan bidra til at naturen vår skal være like vakker og tilgjengelig i årene som kommer, oppfordrer Ellingsæter.
Nå i starten vil vi møte mye snø mange steder, så husk å sjekke hvilke turer som har utsatt åpning i turbeskrivelsene i Stikk UT!-appen eller på stikkut.no.

I årets sesong lanseres en ny funksjon i Stikk UT!- appen som lar deg logge turene du går både Stikk UT!-turer og andre turer. Disse kan du lagre for deg selv og også dele med andre om du vil. Her tror vi mange vil finne god motivasjon til å både logge aktivitet i hverdagen og dele turer de har vært på for å inspirere andre. Målet er å få flere til å oppleve gleden ved å ferdes ute, enten det er å gå og sykle til og fra jobb, eller å gå til et Stikk UT! turmål, sier Ellingsæter og Hoel.

Stikk UT! arrangeres i samarbeid med de 26 kommunene i Møre og Romsdal og Heim i Trøndelag. Sammen med hundrevis av frivillige tilrettelegger de for over 500 turmål denne sesongen.

I Nordmøre og Romsdal var mange av kommunenes Stikk UT!- kontakter med da friluftsrådet arrangerte oppstartsmøte i Batnfjorden forrige uke. - Vi gleder oss til nok en gang å invitere innbyggerne med på tur, samstemmer de og ønsker alle sammen riktig god tur i årets sesong! Fv. Siri Ask Fredriksen (Gjemnes), Trine Ulfsnes (Aure), Tina Frøystad (Tingvoll), Liv Synnøve Hoel (Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal), Tove Karin Lervik (Heim), Bente Elshaug (Kristiansund) Ingvild Grytli (Molde) Tove Charlotte Æsøy (Aukra), Sigri Jorun Spjelkavik (Molde), Norunn Holten (Surnadal), Ingvild Tømta (Rauma), Jonny Stavheim (Sunndal), Jan Petter Vaad (Rauma), Kristin Erika Solli (Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal) Foto: Ola Fremo, Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal. Ikke tilstede: Marit Hjellmo, Ragnhild Elin Aas (Hustadvika), Ragnhild Bertinussen (Averøy)og Lillian Langset (Smøla). StikkUT

Fakta om Stikk UT!:

Stikk UT! er en turtrim hvor en kan registrere de turene som er plukket ut til å være turmål denne sesongen. Det er gratis å delta, en laster ned appen og oppretter en bruker, så registrerer man en kode som finnes på hvert turmål. Går du mer enn sju turer kan du kjøpe deg din egen Stikk UT! premie. Sesongen varer fra 1. Mai til 31. Oktober. Les mer på stikkut.no

Liste over årets turmål sortert på kommune:  StikkUT-turmål 2023 (PDF, 77 kB)