I Surnadal er det vel 276.500 dekar produktiv skogareal med furu, gran og lauvtre.
I 2019 ble det produsert 11,3 millioner liter mjølk fra 46 mjølkebruk (8,3 mill liter og 103 mjølkebruk i år 2000). Dette tilsvarer årsforbruket av drikkemjølk, ost og andre meieriprodukter til vel 37.500 personer. Gjennomsnittlig har mjølkebrukene 31 kyr og leverer årlig 246.000 liter mjølk. (15 kyr og 74.500 liter i år 2000).
I 2019 ble det produsert vel 1.090.000 kg kjøtt i Surnadal, av dette 525.000 kilo storfekjøtt, 88.000 kilo sauekjøtt, 316.000 kilo svinekjøtt og 158.000 kilo fjørfekjøtt, i tillegg til egg fra 15.000 høner (totalt ca 450.000 egg årlig). Kjøttproduksjonen tilsvarer årsforbruket av kjøtt til vel 15.500 personer, eller mer enn kommunens befolkning.